Isprobajte colorblocking

Tražimo volontere

Tražimo volontere iz cijele Hrvatske koji žele pisati za naš portal. Tema na portalu ima dovoljno, a imate slobodu sami kreirati sadržaj i odabirati teme koje vam najviše odgovaraju. Steknite iskustvo i dodajte pisanje za BeauyCro u vaš portfolio. BeautyCro je online od 2011. godine. Kontaktirajte nas na beautycro@gmail.com ili preko fejsa.

Colorblocking

Jeste li probali colorblocking? Jednostavno rečeno, to je kombiniranje jednobojnih komada odjeće, kao slaganje kockica u boji.
Vrlo je jednostavno, efektno, nećete ostati nezamijećeni, a kada trend prođe, vaši komadi odjeće koje ste koristili za colorblocking lako će se pretvoriti u obične jednobojne komade, ili ćete ih koristiti za neki novi trend.
Ako niste baš sigurni kako biste to izveli, nudimo vam nekoliko savjeta koje je lako slijediti.

Osnove
Prokopajte po svom ormaru i nađite jednobojne komade odjeće bogatih zagasitih boja i kvalitetnih tkanina. Colorblocking čini da kombinacije djeluju prilično ležerno, pa to možete neutralizirati s odjećom s gumbima. Poželjni oblici su: odrezane hlače, olovka-suknje, svilene bluze, dobro krojene kratke hlače i kratke haljine bez rukava, ovalnih izreza.

Dodaci
Nije bitna samo odjeća, važni su i dodaci. Vašu kombinaciju možete dodatno uljepšati ili naglasiti s lijepom torbom, remenom ili cipelama.

Kombinacije boja
Možda se bojite kako ćete kombinirati odjeću raznih boja. Nemajte straha. Najlakše je kombinirati slične boje, na primjer crvenu i narančastu, kraljevsko plavu i baby plavu. Ako ste spremni za nešto kompliciranije, pomiješajte neonske boje i zemljane boje, pastelne boje i primarne boje, te kontrastne nijanse dragulja.
(Kombinacije s kojime ne možete pogriješiti su, na primjer, plava majica, crvena suknja i zelena torba; ružičasta majica i narančaste hlače. )

Smirivanje
Ako ste se zabrinuli kako će sve skupa izgledati, možete situaciju malo smiriti time što ćete u kombinaciju ubaciti nešto neutralne boje- vestu, potkošulju, ili torbicu i štikle u boji kože.

Kupite gotovo
Na tržištu postoji mnogo odjeće koja će colorblocking odraditi za vas, pa nećete morati mozgati ide li što sa čime i kako. No i sa tim gotovim komadima, poput dvobojnih haljina, možete se malo poigrati. Colorblock bluza sjajno će izgledati uz šarene hlače, a haljine će biti još ljepše ako im dodate remen u kontrastnoj nijansi.

Tagovi: