Zagrebački vremeplov vraća nas u neke bolje dane

Tražimo volontere

Tražimo volontere iz cijele Hrvatske koji žele pisati za naš portal. Tema na portalu ima dovoljno, a imate slobodu sami kreirati sadržaj i odabirati teme koje vam najviše odgovaraju. Steknite iskustvo i dodajte pisanje za BeauyCro u vaš portfolio. BeautyCro je online od 2011. godine. Kontaktirajte nas na beautycro@gmail.com ili preko fejsa.

Zagrebački vremeplov

Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je projekt pod nazivom „Zagrebački vremeplov“. Ako ste posljednjih mjeseci prolazili ulicama u središtu grada ili Maksimirom, zacijelo ste primijetili kako se događa nešto uistinu posebno i neobično.

Projekt „Zagrebački vremeplov“ je skup priredbi i manifestacija koje se održavaju u trajanju od 21. Travnja do 30. rujna, 2012. godine.

Svake subote od 11-13 sati Glazbeni paviljon na Zrinjevcu uveseljavat će nas taktovima valcera i marševa, arijama iz poznatih opereta, talijanskih kancona, te poznatih rock i jazz melodija. Ovom opsežnom projektu odazvala su se i brojna kulturno-umjetnička društva koja će vam kroz pjesmu i ples približiti običaje Zagreba i njegove okolice. Ove plesove i pjesme možete vidjeti svake subote od 10 do 12 sati, te svake nedjelje od 11 do 13 sati na području od Kaptola, preko Dolca i Tkalčićeve do Jelačićeva Trga. Ukoliko posjetite ove priredbe, na dar ćete dobiti domaće voće, ili slastice koje su tipične za Zagreb i njegovu okolicu.

Dobro znamo da je jedan od najpoznatijih zagrebačkih spomenika onaj posvećen Kumici, koji se nalazi na Dolcu. Svakog petka i subote kod tog će vas spomenika čekati proizvođači sa seoskih gospodarstava iz okolice Zagreba odjeveni u tradicionalnu odjeću. Kod njih ćete moći kupiti svježe i organski uzgojeno voće i povrće.

Na Gornjem Gradu ćete u prijepodnevnoj šetnji moći čuti poznate starogradske ljubavne pjesme koje će izvoditi ulični svirači. Subotom od 17 do 20sati moći ćete susresti A.G.Matoša, gradske stražare, Mariju Jurić Zagorku i mnoge druge slavne likove iz slavne povijesti Zagreba.

Ansambl salonske glazbe Strauss za vas će svake nedjelje od 10.30 do 12.30 sati izvoditi promenadne koncerte kod Vidikovca u Maksimiru. Plesne večeri na Zrinjevcu možete posjetiti svakog petka od kraja lipnja. Tkalčićeva će ovog ljeta postati drugo ime za dobar provod. Četvrtkom, petkom i subotom, projekt Tkalčijana ugostit će ulične pjevače i svirače uz koje nećete moći ne zaplesati.

Cijeli program „Zagrebačkog vremeplova“ možete vidjeti u brošurama dostupnim u Turističkim info centrima.

Beauty-cro želi vam ugodnu zabavu na „Zagrebačkom vremeplovu“.