Adele – Trijumf na Brit Awardsu

Tražimo volontere

Tražimo volontere iz cijele Hrvatske koji žele pisati za naš portal. Tema na portalu ima dovoljno, a imate slobodu sami kreirati sadržaj i odabirati teme koje vam najviše odgovaraju. Steknite iskustvo i dodajte pisanje za BeauyCro u vaš portfolio. BeautyCro je online od 2011. godine. Kontaktirajte nas na beautycro@gmail.com ili preko fejsa.

Dobili smo mnogo e-mailova u kojima su naše čitateljice izrazile želju pročitati nešto o jednoj izvrsnoj pjevačici  nesvakidašnjeg glasa – Adele. Adele se u vrlo kratkom roku popela na vrhove top ljestvica i osvojila srca publike i „pera“  kritičara. Prilika za objavu teksta o Adele upravo se ukazala, zahvaljujući činjenici da je upravo Adele bila najveća dobitnica, sinoć održane, dodjele Brit Awardsa.

Dodjela Brit Awardsa održana je sinoć u Areni O2 u Londonu po drugi put u povijesti. Od osnutka ove manifestacije, 1977., nagrade su se tradicionalno dodjeljivale u Earls Court Exhibition Centru, a lani je Arena O2 po prvi put imala čast ugostiti Brit Awards. Najznačajniju nagradu, onu za MasterCardov album godine, odnio je album „21“ mlađahne kantautorice Adele. Osim Adele, u konkurenciji za album godine bili su „Mylo Xyloto“ skupine Coldplay, „+“ Eda Sheeana, „Ceremonials“ Florence &The Machine, te „Let England Shake“ izvrsne PJ Harvey. Ovacije publike izazvala je spontana Adele kada je pokazala srednji prst voditelju Brit Awardsa, Jamesu Cordenu, koji je prekinuo njen govor želeći najaviti skupinu Blur.

Nedavno je Adele operirala glasnice, a operaciju je izveo isti kirurg koji je operirao i glasnice simpatičnog rockera, Stevena Tylera. Fanovi su se molili za što skoriji oporavak i očuvanje njenog jedinstvenog vokala. Sinoćnjim nastupom, izvedbom svog megahita „Rolling in the deep“ pjevačica je, pred milijunima gledatelja, pokazala da su molbe uslišene.

Talentirana je Adele rođena u Londonu, 5. Svibnja, 1988. Kao djevojčica rado je slušala bivšu grupu slavne Victorie Beckham – Spice Girls , te oponašala njihove nastupe. Pjevačica priznaje kako je glazba ove, nekad ultrapopularne, ženske skupine najviše utjecala na njenu ljubav prema glazbi i želju da postane pjevačica.

U srednjoj je školi Adele snimila demo snimku sa 3 pjesme za školski projekt. Prijateljica kojoj je dala snimku postavila je pjesme na MySpace gdje je Adele doživjela toliku popularnost i broj posjeta da je uskoro uslijedio i poziv iz XL recordingsa, i već 2008. Adele izdaje svoj prvi album „19“, nazvan po godinama koje je imala kad ga je počela snimati. Već prvim singlom „Chasing pavements“ Adele je zasjela na prvo mjesto britanske top ljestvice. Kritičari su ovaj album postavili na pijedestal koji je malo kome bio dostižan, Adele je očarala čak i najstrože među njima svojim snažnim i  jedinstvenim vokalom, te izvrsnim tekstovima i glazbom.

Lani je izišao i njen drugi album, „21“, koji je već u prvom tjednu prodan u 208 000 primjeraka, a od njegovog se objavljivanja u Ujedinjenom Kraljevstvu svakih 7 minuta proda po jedan nosač zvuka pod imenom „21“.  Nije, stoga, nikakvo čudo što je upravo Adele bila glavna zvijezda ovogodišnje dodjele Brit Awardsa. Sigurni smo da su pred Adele još brojne nagrade koje će osvojiti svojim baršunastim glasom i neponovljivim senzibilitetom.

Tagovi: 

Video - Tražili ste: